Bön

Bön ligger i centrum av den kristna tron. Det är ett sätt att samtala med Gud. Gud är ingen godisautomat där man stoppar in en bön och får ett bönesvar tillbaka, men vi tror att Gud hör våra böner och att bönen gör skillnad, både i våra egna och andra människors liv. Det går att be var som helst, när som helst. Det kan du göra hemma på rummet, på promenaden eller på bussen – vi tror att Gud lyssnar var du än är.

Skulle du vilja be tillsammans med oss i kyrkan är du välkommen att vara med på våra öppna samlingar. Vi vill särskilt bjuda in dig till våra gudstjänster på söndagar kl. 11, vår mässa kl. 12:30 på onsdagar och våra bönesamlingar tisdagar och torsdagar kl. 11:45. Utöver dessa samlingar har vi massor med spännande verksamhet där bönen är en viktig del. Kolla gärna om det finns något som passar dig eller hör av dig till någon av våra anställda om du vill veta mer.

Har du ett särskilt böneämne är du välkommen att mejla det till någon av våra pastorer. Våra pastorer ber gärna för ditt böneämne och har även tystnadsplikt så du behöver inte vara orolig att det ska spridas. Om du önskar så delar vi gärna böneämnet med våra förebedjare så vi kan vara fler som ber tillsammans med dig. Vi vill även slå ett slag för personlig förbön. Det betyder att någon annan ber för dig. Det är inte alltid man kan, vill eller orkar formulera sina egna ord till Gud. Därför kan det vara väldigt skönt att någon annan ber. Det kan vara stort och smått, allt mellan himmel och jord. Vi tror att Gud möter oss och våra behov precis som de ser ut. Önskar du personlig förbön finns möjlighet till det i våra gudstjänster. Våra pastorer kan även erbjuda personlig förbön vid annat tillfälle om du önskar.