Floda Second Hand & Café

Floda Second Hand & Café drivs helt ideellt, och vinsten skänks till välgörenhet. Välkommen att fika och fynda hos oss!

Öppettider

Onsdagar 14-18
Lördagar 10-14

Våren 2024 håller vi öppet fram till 15 juni.

Inlämning varor

Har du något du inte längre behöver, som gärna får hitta ett nytt hem och samtidigt bidra till välgörenhet? Vårt överskott går till hjälpverksamhet i Sverige och andra delar av världen. Kom förbi oss följande tider:

Onsdagar 10-18
Lördagar 10-14

Hitta till oss

Vi finns på Skallsjö Prästväg 1

Om oss

Vårt uppdrag består av flera viktiga delar:

  • Att vara en mötesplats för människor i Floda samt i våra närliggande orter. Vi får visa på vårt uppdrag som kristna genom att arbeta på ett praktiskt och jordnära sätt.
  • Att bedriva ett viktigt socialt arbete genom att ge människor en meningsfull uppgift i praktiskt arbete i en god och trivsam gemenskap.
  • Att genom att sälja begagnade varor bidra till ett viktigt miljöarbete. ”Genom att köpa ett begagnat klädesplagg reduceras plaggets miljöpåverkan med 50%”.
  • Att svara för huvuddelen av församlingens hjälparbete i andra länder. Men även att stödja barn och ungdomsprojekt i vårt närområde. Detta sker främst genom att ge ekonomiskt stöd till ett antal organisationer både i vårt närområde, region samt framför allt i andra länder.

Vi behöver dej som volontär!

Floda Secondhands arbete bygger helt på frivilliga. Vi frivilliga har en fantastisk gemenskap där du gärna får vara med.

Man kan hjälpa till med många olika saker på secondhand så som:

  • Försäljning i butik och Café
  • Göra fint i butiken innan öppning
  • Ansvar för ett område så som, böcker, porslin, kläder, skor, möbler

Vi träffas bland annat på onsdagar och jobbar, då är det mycket liv och rörelse i våra lokaler och vi har roligt ihop.  Vi har även behov av volontärer som jobbar när secondhand är öppet på lördagar och onsdagar. 

Vi välkomnar dig oavsett om det är några få eller många timmar du kan hjälpa till med!

Senaste nytt från vår instagram